No shame in the game
Door: diana&gems
02 Juni 2009 | Belize, Belize-stad
Het laatste berichtje kwam uit Palenque Mexico. In de buurt van Palenque zijn we nog naar een waterval geweest: Misol-Ha. Lag een meertje aan de voet met naar onze mening iets te koud water.Vanuit Palenque zijn we verder getrokken naar Tulum. Hier hadden ze ruines op het strand, of nou ja, meer op de kliffen. Gaaf, als je in de zee stond kon je ze zien liggen. Superwarm was het er wel. Wat sommige onder ons een mooi rood kleurtje gaf. Mooie stranden wel aan de Caribische kant, helblauwe zee en witte stranden. Cenotes waren er ook veel in heel Yucatan. Dit zijn meren/grotten die door ondergelopen tunnelstelsels door de hele provincie zijn verbonden. Je moet wel kunnen duiken om de meeste van binnen te kunnen zien. Bij sommige kun je door grotten bereiken die niet onderwater staan. Heel apart om te zwemmen in een koude grot in het donker terwijl het buiten snikheet is. Dit hebben we in de buurt van Valladolid gedaan.
In playa del carmen (het amerikaanse touristen walhalla) zijn we een paar dagen gebleven, niet omdat we graag meer geld uitgeven dan nodig, maar omdat Janine zaterdag vanuit Cancun terug naar NL vloog en Cancun nog meer een badgastenplaats is als Playa del carmen. We hebben er wel gebeachvolleyballed en gesnorkeld. Grootste rif buiten het great barrier reef... moet wel gigantisch zijn want in ons stukje was geen koraal. Vissen waren er wel, hele scholen en we hebben een grote baracuda gezien.
Toen Janine Mexico verliet hebben we dat ook maar gedaan en zijn naar Belize stad gegaan. Heel Jamaicaans sfeertje, reggea ten top. En gevaarlijk blijkbaar, toen we s´avonds de deur uitwilden kregen we de hond van de hosteleigenaren mee met een speciaal paswoord voor als die iemand moest aanvallen. Of het werkte weten we niet, was wel een beetje een luie hond lag te slapen terwijl we op onze chinese fly rice stonden te wachten, en slapende honden weten we kun je maar beter niet wakker maken.
Gisteren zijn we verder gegaan naar flores in Guatemala. Het land mochten we ook weer in. Kost wel kapitalen die grenzen telkens aan exit en entreefees. O well, vandaag Tikal bezocht een hele grote Maya ruine in de jungle en een echte dikke jungle dit keer. Een van de peramides daar was zo hoog dat je boven de canopy stond. Hele groete groepen Spider en Howlermonkeys leefden er. Beste ruine so far. And so far the story. Thanks en hasta una otra vez!
03 Juni 2009 - 07:59
Sabine:
:D -
03 Juni 2009 - 11:47
Janine:
hoezo 'beste ruine so far'??? :P
maar mooizo. die in palenque was dus nog niet de echte jungle.
succes met het vinden van (ohoh, ben d'r naam kwijt) in guatamala.
kus!
ps: op mijn computer kan ik de foto's van de dvd niet bekijken, maar schijnbaar staat er wel iets op. en nu wilde ik wel op mijn computer op werk kijken, maar van de bedrijfsarts mag ik deze week nog niet werken... tssss :D. -
03 Juni 2009 - 16:12
Janine:
ps: masker voor jaap is in tweeen gebroken
pps: sigaretten zijn goedkoper om per pakje ergens in t binnenland te kopen dan taxfree op mexico-airport.
ppps: ik weet nog niet hoe het zit met foto's 'terugzetten' op een sd-kaartje....
misschien een goede voor de afsluitende vraag? :D -
03 Juni 2009 - 18:16
Jan:
Wilde ik net vragen.... waar blijven de foto's? -
04 Juni 2009 - 16:22
Inge:
wederom NAIS!
hou vol!
x -
04 Juni 2009 - 21:02
Gemma&Diana:
Wat een hele vrij?? Was dan maar langer bleven..
Heb je trouwens gehoord van de 20 nieuwe varkensgriepgevallen hier in Guatemala? It´s following us.
Allemaal niet zo´n mooi nieuws verder, maar we hopen dat het mooi weer is! Foto´s komen er aan hierzo.. -
04 Juni 2009 - 21:04
Gemma&Diana:
Oh en we hebben Anna aka Patricia gevonden en zitten bij haar thuis nu. -
07 Juni 2009 - 18:57
Ingel:
He Gems,
vet coole tas! kun je die niet eentje charteren voor de ingel? ;-) -
07 Juni 2009 - 22:05
Tilly:
mooie foto's
veel plezier
LG
(en blijf griepvrij) -
07 Juni 2009 - 23:15
Leonieke:
Inderdaad een GE-WEL-DI-GE tas!!! ;)