tropisch mexico
Door: diana&gems
22 Mei 2009 | Mexico, Palenque
Dag lieven mensen! We zijn zo´n drie maya-achtige bouwwerken en 23 spaans koloniale kerken verder.
Het eerste bouwwerk was eigenlijk meer een berg waar tunnels doorheen liepen. Gekke spanjaarden vonden t blijkbaar ook een mooie plek daar in cholula, dus bouwde ze bovenop de ruine een kerkje. Spanjaarden zijn niet te flauw met kerkjes dus bouwde ze rondom de berg nog 364 andere kerkjes. Voor iedere dag van t jaar eentje...
Het tweede bouwwerk was Monte Alban dichtbij het stadje Oaxaca.. Daar was het vooral heel warm.. dus genoeg hagedissen te vinden en zelfs nog een schorpioentje! De aanhouder wint! Daarna brak de hemel open..
Tijd voor wat ontspanning aan de kust Puerto Escondido... EINDELIJK.. zon zee strand en een hostel met zwembad! Verder naar San Cristobal de las casas met stop in Tuxtla voor een boottochtje door de canyon. Gisteren hebben we de ruine van Palenque bekeken midden in de jungle. bedankt!
22 Mei 2009 - 20:24
Jan:
En wat doen ze met die kerkjes als het een schrikkeljaar is??? -
22 Mei 2009 - 20:27
P.s.:
Wat is dat met die caktussen (FOTO)?? -
23 Mei 2009 - 18:50
Kristel:
Hey,
Jullie zaten ineens in mijn ongewenste e-mail box, lijkt me niet de bedoeling. Had ook al tijden geen mailtje meer gehad, snapte er al niks van. Dat terwijl ik alle tijd heb om reisverhalen te lezen, ben afgelopen maandag aan mijn sleutelbeen geopereerd.
Dus, ik zou zeggen, geniet! en plaats daar vervolgens belachelijk lange, gedetailleerde, uitgebreide, poëtische verhalen over met buiten-proportioneel veel foto's van iedere straathoek, zoals het een waarbenjij.nu-schrijver betaamt.
Verder: goede verhalen, goede foto's (zal morgen de rest op facebook eens bekijken), en over 69 dagen weer terug. Het schiet alweer op. Obladi, oblada.
Liefs Kristel
P.s. Hoe zat het nu met Diana's temperatuur? -
23 Mei 2009 - 19:31
Sabine:
:D wat cool! nu herken ik allemaal dingen waar jullie zijn geweest en puerto escondido..laatste dagen van mijn verblijf daar geweest, nice!
Laatst nog bij de blauwe hand geborreld en gegeten: super lekker!
Nou ontspan ze en tot de volgende keer! kuss -
24 Mei 2009 - 14:43
Inge:
Ik zeg: nais!
hou vol!
x -
26 Mei 2009 - 09:07
Leonieke:
Haa lieve mensen van ut goeie leven!
Lekker chillen aan de beach!! Hier ist goeie leven ook begonnen; ik beleef mijn eerste scriptie-loze week en dat is mooi :-).
Tot over dik 2 maandjes weer!!! Enjoyyyyy
Dikke kus van Leo
en ohja...ik heb dus nog geen lowlandskaartje...DAMN!! Maybe valt er nog wat te regelen.. -
01 Juli 2009 - 16:43
Oda:
Hoi Gemma en Diana
Geniet nog volop van de 30 dagen die jullie nog daar zijn.De reisverslagen lezen we met plezier en ik hoorde gemma van je vader dat je nog meer plannen had, ik hoor het wel liefs en groetjes, Hub en Oda