practisch klaar - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van gemmaendianazijnergens - WaarBenJij.nu practisch klaar - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van gemmaendianazijnergens - WaarBenJij.nu

practisch klaar

Door: gems

Blijf op de hoogte en volg

19 Januari 2008 | Panama, Panama-stad

dag lieve mensen,
de laatste maand op BCI is aangebroken. Ik ben bezig met het inkarteren van palmboomzaailingen. meaning, bijna kruipen door el bosque want zaailingen houden van treefall gabs en liana tangles. Deze maand is de droge tijd begonnen en het ongedierte veranderd mee, in plaats van chiggers (soort van bloedzuigende mijten) zijn er nu tickbombs, als je daar tegenaan loopt kruipen en duizende piepkleine teekjes in je kleren. Als je dus s'avonds uit t veld komt moet je douche met alcohol en vervolgens iemand lief aankijken; Would you like to check me for ticks? Gelukkig ben ik nog nooit gevraagd dus ik kan nog rustig slapen zonder nachtmerries over erorme teken op lichaamsdelen en in huidplooien die ik niet van iedereen hoeft te zien.
Verder heb ik mijn kamertje met balkon en uitzicht op het canal ingeruild voor een kamertje zonder balkon midden in het bos, super gaaf! het is wel een beetje schimmellig maar ik hoef niet meer naar buiten om de apen op een meter afstand te zien.. Misschien volgen er foto's later.. Hasta luego!

• 21 Januari 2008 - 01:29

Diana:

Oe nog een maandje, tijd vliegt, ongelooflijk! Heel veel succes voor de laatste palmpjes, een teekvrije maand, waarom ben je verhuisd?, en dat bellen gaat deze week lukken!!

• 21 Januari 2008 - 13:29

Kasper:

Hmmmm... Ik geloof niet dat ik echt dringend nog eens naar Panama af wil reizen. Doe mij maar een ijskoud pilsje naast de zoveelste zatte carnavalist.
    Tot snel bij de vrijmibo! En laat je niet opvreten...

• 21 Januari 2008 - 15:39

Gemma:

Dat is nog eens echt wonen in het groen. De tijd vliegt zeg, kun je dadelijk lekker gaan reizen. Hier alles prima! We hebben gister met de meiden teveel chocolade geten tijdens onze eerste meiden chocoladefondue avond. Gaan we zeker herhalen als jij terug bent! Veel plezier nog daar en pas op voor de teekjes!
    Grz Karlijn

• 21 Januari 2008 - 15:40

Karlijn:

oepsie, zag dat ik jou naar verkeerd had ingevoerd, lijkt nu net of je een berichtje van jezelf hebt. Ook lachen!
    X

• 22 Januari 2008 - 15:16

Kristel:

Hee Gemma,
    Bah bah! Doe mij in plaats van een tickbomb maar een lekkere goudgele rakker, liefst onder het genot van foute Limburgse carnavalsmuziek. Gelukkig is het weer bijna zover. Erg jammer dat je er dan niet bent. Ik zal bij ieder biertje dat ik drink aan je denken ;) Veel sterkte met het checken van huidplooien van al dan niet aantrekkelijke mensen.
    Liefs Kristel

• 22 Januari 2008 - 23:40

Marimannetje:

Pfoe, carnaval is zwaar overrated ;) als niemand dan naar Panama wil.... tssssss..... dan doe ík het wel weer... :) hasta las tekos, tekos estas muchos irritantos!

ps. oké, carnaval is wél cool...!

• 25 Januari 2008 - 03:50

Diana:

Vreugske, kun je niet een foto op ons profiel zetten? Ziet er zo karig uit zo.. Waarom ik jou dat vraag en het niet gewoon zelf doe?? is niet alleen omdat ik daar te lui voor ben, maar vooral ook omdat ze allemaal op de laptop staan. Die ene voor het busstation in santa cruz is cool (kijk ik hier nu tegenaan), maar als ge wat beters weet dan doe dat maar gewoon.
    Hey thanks he ;)

• 26 Januari 2008 - 13:04

Inge:

hey You!
    fijn he enge beestjes enzo, bij ons waren er zandvliegskes, die moet je ook niet hebben dan rot je huid op die plek langzaam en zeer painfull weg. Das ook nie zo fain!
    maare miss moet je dienst in gaan kan je vaker midden in het bos slapen ;)
    tschussna
    x

• 28 Januari 2008 - 00:44

Gems:

zo nou lijkt t net alsof we nog samen aan t reizen zijn nie?

• 28 Januari 2008 - 20:45

Angèla:

Daaag Gemma,
    Terwijl jij daar zeer avontuurlijk bezig bent, gieten wij ons vol met een lading alcohol en vreten wij ons vol aan patat de komende dagen... Ik weet niet wie er beter af is! Van die tickbombs krijg ik vanaf mijn veilige huuske hier al vette kriebels, joa dit gut mej toch echt te ver. Veel succes in de boomhut en ik drink dur enne op ow ALAAF! xx Angèla

• 29 Januari 2008 - 01:39

Diana:

Haha, idd. Thanks!! Wat een beeldige foto is het toch..

• 29 Januari 2008 - 16:07

Robin:

Hey Gem Ma!

Waar blijft de tijd, hier in Nijmegen vliegt tie ook hoor. Alles staat hier nog, maak je niet ongerust. Kennen die teken daar nog geen ziekte van Lime? Ik hoop voor je van niet. De laatste loodjes, veel succes ermee. Is je checklist ook al bijna afgechecked?

Gr!

• 29 Januari 2008 - 23:12

Lottie:

Olah! Ik zit hier in de tax-free zone wat cigarillos betreft, ik neem wel wat voor je mee, als je dat zelf al niet doet ;)
    EN van irritante diertjes heb ik ook geen last hier, maar dat zijn dan ook alle voordelen op een rijtje denk ik. Vanaf nu gaat het weer hier omkeren begreep ik en al is dit de warmste maand van het jaar (nouja, februari) het schijnt ook de natste te zijn :S morgen voor 3 dagen het veld in en teveel wijn drinken :D
    Besito y hasta luego!

• 01 Februari 2008 - 11:03

Suus:

Diana,

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!!!!!
    Gebruik je je studentmail nog? Zo niet, dan heb je een mailtje van mij gemist!