busje komt zo
Door: diana
22 Juni 2006 | Peru, Lima
Wat we nu weer hebben meegemaakt. Gemma en ik stonden, zielsalleen in de bushalte in cusco een paar dagen na Ingrids vertrek. Wij in ons beste spaans, voor nederlanders makkelijker te begrijpen dan voor spanjaarden, vragen hoe laat de bus gaat en hoe duur die is. Na alle maatschappijen af te zijn gegaan, de energoedkoopste gekozen, maar niet genomen, we bleken beide dan versprijd over de bus te komen zitten. Het risico om naast een krijsend snotterig kind te zitten of een dikke vent te breed voor de stoel wilde we niet lopen. Toen maar naar de goedkoopste sjabbige maatschappij. De bus zou rond half acht vertrekken en dat deed die ook. Wij op weg..
Maar niet naar nasca kwamen we al snel achter.. ja naar arequipa.. nooit gedacht daar nog eens terug te komen. Gelukkig duurde dat grapje maar 12 uur. Gelukkig ook maar dat ik bang was dat onze baggage zou verdwijnen, anders hadden we heerlijk doorgeslapen toen we over moesten stappen.. Wat ik natuurlijk niet begreep toen ze me dat vertelde in het spaans, toen maar andere spaanse touristen erbij gehaald, die begrepen het natuurlijk wel, maar wij weer hun niet, wat een gedoe. Maar goed eind goed al goed, na een busrit van precies een etmaal, jawel 24 hele uren, via arequipa in nasca aangekomen gisteren, je hebt wat gemist ingrid! (of misschien was dat met jou wel niet gebeurd ;))
Dat doet me trouwens denken aan de keer dat we in ururo bolivia zelf 45 minuten te laat waren.. dat hebben we vergeten te vertellen volgens mij.. zaten in ieder geval doodleuk te lunchen toen we bedachten dat onze bus drie kwartier geleden zou gaan, voor het kaartje hadden we minsten een half uur in de rij gestaan. Toch maar even kijken of de bus er nog was en ja hoor.. die was er nog.. gek busfratsen allemaal hier!
Even update van wat we hebben gedaan: city tour, verschrikkelijk interessant. museum nasca, interessant en morgen over de nasca lijnen vliegen met een vliegtuigje!
21 Juni 2006 - 22:59
Kristel:
Och och och kindertjes toch! Gelukkig zijn jullie uiteindelijk toch nog op de plaats van bestemming aangekomen! Gemma, bedankt voor je kaart, hij verschafte erg veel duidelijkheid over jullie situatie daar... Ik wist niet dat je zo'n dichttalent was.
Nou, pas op dat je de goede bus pakt en tot horens - ik denk niet dat je dat zo schrijft maar ik ben al té lang aan het studeren, ik heb geen zin om er over na te denken, ik wil alleen maar slapen. Welterusten. Kus Kristel -
21 Juni 2006 - 23:40
Yolanda:
Que paso???????
Heb ik even een heleboel gemist! Maar goed dat Diana de site op haar msn naam heeft gezet, anders was ik hier nooit achter gekomen. Goed om al jullie avonturen te lezen, heerlijk die backpackers verhalen over vervoersproblemen, diarree enzo, maar het is het allemaal zeker waard!
The experience of a lifetime, dus geniet want het is zo voorbij.
We kletsen zeker bij over een goed biertje als iedereen weer terug is. (ik ben er pas weer in oktober)
Dus voor nu liefs uit the States en blijf zo gezond mogelijk!
Yolanda -
22 Juni 2006 - 20:12
Karlijntje:
Hey Gems,
Echt gaaf om te lezen wat je daar allemaal meemaakt. Ben erg benieuwd naar je live verslag met foto's. Wij zijn net 2 dagen op vakantie als je terug komt maar we gaan elkaar daarna snel zien. Veel plezier nog en geniet van je laatste week daar.
X's Karlijn -
22 Juni 2006 - 21:06
Mirjam:
hoi gems,
het gaat goed daar wat kun je toch veel mee maken in een paar weken. en wij hier maar klagen over het openbaar vervoer.
geniet er nog van wie weet zien we elkaar weer in een dag of tien. doe nog voorzichtig en doe geen dingen die ik ook niet zou doen. groetjes Mirjam -
23 Juni 2006 - 06:39
Leonieke:
Hi!!!
gelukkig alles goed gekomen met die bus!:)
Als alles ff meezit ga ik jullie 3 juli verwelkomen met een spectaculaire vliegtuigontvangst!! :) Waar en hoe laat komen jullie aan????
greetzzz Leonieke -
23 Juni 2006 - 18:27
Jan:
Hoi Globe trotters,
Gemma, heb je nog wensen voor als je weer in NL bent of zo. Ik vraag me echt af of er geen dingen zijn die je mist... Boterham met pindakaas bijvoorbeeld ;) of een lekker bakkie troost...
Gr. uit Venray
Jan