het faeces fiasco - Reisverslag uit Cusco, Peru van gemmaendianazijnergens - WaarBenJij.nu het faeces fiasco - Reisverslag uit Cusco, Peru van gemmaendianazijnergens - WaarBenJij.nu

het faeces fiasco

Door: Diana

Blijf op de hoogte en volg

12 Juni 2006 | Peru, Cusco

De kloof was mooi, hebben een groep van wel 15 condors gezien van 5 meter afstand, dat is best bijzonder. Die beesten zijn minimaal 2,8m in vleugelspan. Ongelooflijk! Verder een hele hoop inca en preinca ruines gezien. We hebben ook gevolkdanst, eerst Gemma en Ingrid en toen mocht ik de liefdesdanst dansen met een semi-zweepje, wat een pret, maar niet heus, hadden wel een pisco sour gewonnen. Jammer dat je geen alcohol mag bij antibiotica. Toen naar Cusco in een dubbeldekkerbus. We zaten voorin boven en het raam was kapot, gelukkig duurde de reis maar 12 uur. Gelukkig ook voor de cavia´s in het bagageruim, is een delicatesse hier in Cusco. Piepen die beesten. Hier hebben we een tour gedaan door de secret valley, hele mooie inca terassen en tempelstukken gezien. Hadden alleen een beetje een gekke gids. We hadden hem geit gedoopt, als gids op zijn engels he.. meh. Verder hebben we vanochtend ruzie gemaakt in een sieradenwinkel, ze hebben ons een nepzilverring verpats met echte stenen voor het ongelooflijke bedrag van 7 euro, dat kan toch niet voor nepzilver!! vonden we. Maar goed, verder is het gezellig. Morgen gaan we de incatrail lopen, dat wordt afzien, maar als het goed is echt geweldig! 43km, heuvel op en heuvel af op deze hoogte, als je een trap oploopt kun je al bijna niet meer adememen van de ijle lucht, maar goed dat we in zo´n geweldige staat verkeren.. Gemma heeft net een paar dagen diarree overleeft (hvw resistentie is eraan onderdoor) en ik twee weken, Ingrid bleef gespaard, maar die heeft een permament laten zetten hier op aandringen van ons. O en even een knie-update, ben er keihard opgevallen, was een beetje glad na het douchen, raar maar waar lopen gaat nog steeds. Verder zaten we eerst in een spotgekoopt onderkomen met een sierenmakende clown en zijn we verhuist naar een andere jeugdherberg boven aan een heuvel, omdat we daar gezellig om 8 uur s´ochtens de nederlandse wedstrijd konden kijken. En juichen toen om kwart over 8 s´ochtends de eerste goal viel, jammer dat we met maar met vier nederlanders waren, waarvan wij dus met zijn drieen. Goed dit verhaal wordt wel erg lang.. tot na de inca trail!!!!

• 12 Juni 2006 - 16:27

Diana:

ook foto´s weer bij ingrid, www.ingridopweg.waarbenjij.nu

• 12 Juni 2006 - 17:12

Jan:

Veel succes met wandelen pontio-dames..... Een soort van Pieter-pad, maar dan voor Inca's. De inca beschaving is natuurlijk ongelofelijk interesant. Gemma, vergeet ook niet naar de natuur te kijken... ;)
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de foto's die jullie, vogelaars, gemaakt hebben.

Gr. Jan

• 12 Juni 2006 - 17:25

Liny:

Ha megjes, gelukkig dat jullie de condors gezien hebben en ook veel plezier bij de Inca's. Ik heb ergens gelezen dat To visit Machu Picchu, you must prepare the soul, sharpen the senses. Forget for some minutes, the small and transcendental problems of our lifes (Quote by Napoleon Polo, Cuzco Peru) en ook dat je Machu moet zien bij zonsopgang, dus, veel inspiratie gewenst, 't wordt vast prachtig! groetjes,

• 12 Juni 2006 - 22:13

Tilly:

De kaart, vanuit La Paz gestuurd, is vandaag aangekomen. Hopelijk is de diarree spoedig overwonnen. Let maar goed op met eten en drinken. En je knie, Diana, oo,oo. Maar met de inca trail komt alles goed :) Genieten jullie daar maar lekker van.
    Groetjes vanuit een zonnig, echt waar, thuisfront.

• 13 Juni 2006 - 10:38

Janine:

het enige wat ik wil weten is:
    hadden jullie oranje shirts, oranje haar, rood wit blauw oranje op je gezicht...etc?
    ps:succes met diaree overflakkee

• 14 Juni 2006 - 10:05

Huubi:

Dank voor de kaart dames. Mooi dat jullie aan de diarree zaten, and4rs ben je immers niet echt op reis geweest! Veel plezier op de inca stoep en geloof niet alles wat die lui zeggen over de inca´s.

• 14 Juni 2006 - 17:33

Angèla:

Hoe was de incatrail? Hier is het too hot en voornamelijk oranje.

x Angèla

• 15 Juni 2006 - 10:13

Kas:

De berichten worden steeds vager. Zal wel met de ijle lucht te maken hebben... Groeten aan de Inca's en succes met de tocht. Diarree... bah!

• 16 Juni 2006 - 14:05

Ingel:

eej gems, bedankt voor je mailtje! t was zeker een leuke dag, maar die haal ik nog wel met je in!
    succes met wandelen (weet je ook s hoe ik me wel s voel ;)) tot snel.
    x van mij