Wet tropical rain forest - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van gemmaendianazijnergens - WaarBenJij.nu Wet tropical rain forest - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van gemmaendianazijnergens - WaarBenJij.nu

Wet tropical rain forest

Door: gems

Blijf op de hoogte en volg

20 Oktober 2007 | Panama, Panama-stad

Dag lieve mensen,
"Wet tropical rain forest"; dus niet alleen altijd nat maar ook veel regen. Als je dus door het bos loopt en de brulapen beginnen te brullen(na 6uurAM) dan kun je een stortbui verwachten. Het nadeel is dat de buien hier is dat je moeilijk in kunt schatten wanneer ze overdrijven. Wanneer je zeker weet dat ze niet overdrijven ben je klets nat.... en 3x per dag op en neer lopen over de zelfde stijle modderige paadjes is geen optie.(((hoewel t natuurlijk wel gaaf is om op weg naar je werk minimaal 2 soorten apen tegen te komen.)))
Heb je geluk dan begint ‘t te waaien en te donderen en blijft t nog even droog. Heb je pech dan zijn er binnen 5 min. donkere wolken met bliksem en donder, windvlagen en brullende apen, dan weet je dat je niet droog thuis komt. Dus natte kisten EN wandelschoenen achtergelaten en naar panama city om nieuwe rubbere laarsjes te kopen (net als alles hier kosten die geen knoop, Je koopt ze gewoon op de schoenen afdeling van de appie XXL).
1x in de week, op dinsdag middag geeft de een of andere gekke wetenschapper een praatje een andere S>TRI locatie in de city. Daar gaan we met z’n alle naartoe om daarna even de stad in te gaan. De skyline is echt ongeloofelijk ..(vul zelf in, zie foto. De mensen zien er minder Boliviaans uit (gelukkig)en het lijkt stukke rijker en amerikaanser. Ook praten geen spaans maar bla: Late de helft woorden en slikke d letters van die weinige woorde ook nogns in. De colombianen hier verstaan de panamesen vaak niet. Spaans leren gaat dus niet erg snel. Wat ik wel geleerd heb is dat een kompas in het bos erg handig is. Daarover later meer.

• 21 Oktober 2007 - 01:52

Gems:

duurt lang uploaden van die foto's, dus die tanantula en snake komen later!

• 21 Oktober 2007 - 03:17

Diana:

Dat zijn iid wel donkere luchten.. hoe lang gaat dat nog duren? Of heb je getimed om aan het begin van het regenseizoen aan te komen?
    En dat spaans, gewoon halve zinnen terug praten, misschien denken ze dan dat je van een andere panamese provintie komt..

• 22 Oktober 2007 - 09:59

Karlijn En Maan:

Hier een berichtje vanut het warme Turkje! Goed om te lezen dat je het naar je zn hebt. Onze vakante zt er helaas alweer bjna op. We vlegen morgen weer terug naar ons koude kkkerlandje. Enjoy!
    X van ons

• 22 Oktober 2007 - 19:28

Sarah:

Ha gems,

wat een belevenissen. Geweldig! Ik heb een superweekend achter de rug. Moest vandaag eerst bijkomen (uitslapen dus) Gisternacht maar 3 uur slaap gehad omdat ik een nieuwe auto moest kopen. Ben nu eigenaar van een kadet met kont. Moet er nog steeds aan wennen maar ja. Zaterdag ga ik hem ophalen en dan maandag op mijn naam laten zetten... Ach het rijdt en dat is waar het om gaat zal ik maar zeggen. hou ik tenminste nog geld over voor een gave vakantie (of meer vakanties!
    Ook de groeten van Inge uit Afghanistan. Gaat goed met haar en moest iedereen de groeten doen. Dus bij deze die groeten!

xxx Sarah

• 23 Oktober 2007 - 10:26

Har:

eehj zus,
    is warme regen toch? of op zun minst lauw? lekker man! kmoest hier mun auto alweer schoonkrabben vanmorge, dus jij mag nie klagen!
    skyline is wat mij betreft 'ongelofelijk wazig', maar goed. zit je daar nu vlakbij of hoe?
    kga us ff google earth-en denk ik...

houdoe!

• 23 Oktober 2007 - 14:39

Marimannetje:

En als je dan geen Spaans kan, kun je altijd nog gebarentaal proberen, want dan kom je op zn minst telkens weer uit bij het Panamakanaal :D (als dat daar natuurlijk hetzelfde is...)

• 23 Oktober 2007 - 18:01

Ans Van De Ven:

wat een avonturen, maar wat houdt je werk nu eigenlijk in?? misschien kun je me dat eens vertellen?
    Kan je nog wel genieten van al die regen?
    de kleur van het water vind ik trouwens wel erg mooi.
    groeten uit delft

Palmbomen populaties in Panama! Papopupapapopupa Panama! Vet :D

• 26 Oktober 2007 - 13:51

Huubi:

He Gemma,

klinkt goed daar. Je komt toch wel af en toe aan een pilske toe he?

veel groet

• 27 Oktober 2007 - 22:45

Suus:

Ojaa ook jij last van de tropische stormen. Wij worden niet goed van de stormen die van het vaste land richting Aruba komen. Kortom wij hebben al twee weken geen zon meer gezien, maar des te meer regendruppels. Olé het regenseizoen!!!
    Maar wel gaaf hoor, wie weet zwem ik nog eens over. Want dat onderzoek van jou klinkt ook wel erg gaaf!!!!

Ayo Suus

• 29 Oktober 2007 - 10:01

Hoi Gemma:

Je maakt weer heel wat mee. Ik hoop dat je het naar je zin hebt. Vandaag is het hier ook regenachtig. Maar er zijn geen apen in de buurt hier. Verder wens ik je 'n fijne verjaardag en zal ik er 'n wijntje op drinken.
    hartelijke groetjes, Christine.

• 29 Oktober 2007 - 10:04

Imke:

Hee GEMMAAAA!!

GEFELICITEERD!!!! Hoera, hoera, hoera.
    Maak er een mooi feestje van tussen de brulapen en de plensbuien door...

Een troost: hier regent het ook, maar kom je geen apen tegen op weg naar je werk (tenzij je Huub meetelt, maar ach da's geen echte he).

Veel plezier in Panama! Dzd groen (=Panamees voor 'doe ze de groeten')

Imke

• 29 Oktober 2007 - 12:05

Karlijn En Maan:

Hieperdepieperdepieperdepiep! Hoera! Gemma van harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag! En waar kun je je verjaardag nu beter vieren dan gezellig tussen de apen! En hele fijne dag gewenst.
    Grz Maan en Karlijn

• 29 Oktober 2007 - 15:48

Har:

nogmaals proficiat zusje! hejje filmpjes gehad!?
    x

• 29 Oktober 2007 - 23:00

Suus:

Gems hartelijk gefeliciteerd. Eens een keer een andere locatie om je verjaardag te vieren.
    Enne trouwens geen idee waar die stomme zon heen is, hier hebben we hem ook al heel lang niet meer gezien. Misschien heeft Diana hem??

• 30 Oktober 2007 - 01:08

Diana:

Niet op die toer Suus ;) Zoverre hier ook alleen nog maar regen. Hoewel ik wel eerlijk moet bekennen dat het er vandaag dreigt mooi uit te zien buiten.

• 30 Oktober 2007 - 05:31

Kim:

hey meis

van harte gefeliciteerd nog!hopelijk heb je een gezellige dag/nacht gehad!
    xxx

• 30 Oktober 2007 - 16:37

Ronnie:

Heeeej Gemmel, gefeliciteerd nog man!

Drink daar dr nog maar een paar biertjos op, doe ik dat hier.

X ronnie

• 31 Oktober 2007 - 12:54

Carla:

Hey Gemma,
    btj laat maar nog gefeli met je verjaardag!! Hoop dat je je daar een beetje vermaakt.. maar zo te zien/lezen wel!!
    Succes en liefs

• 31 Oktober 2007 - 21:41

Majelleke:

Heej Gemske

Later dan gepland! Maar alsnog van Harte gefeliciteerd!!

Groetjes Mariëlle en Bram

• 01 November 2007 - 06:58

Simone:

He Gems,
    alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Groetjes.