zuidamerika. wij kijken nergens meer van op - Reisverslag uit Lima, Peru van gemmaendianazijnergens - WaarBenJij.nu zuidamerika. wij kijken nergens meer van op - Reisverslag uit Lima, Peru van gemmaendianazijnergens - WaarBenJij.nu

zuidamerika. wij kijken nergens meer van op

Door: gems&diana

Blijf op de hoogte en volg

02 Juli 2006 | Peru, Lima

zo laatste dag is aangebroken over een paar uurtjes vliegen we naar huis!! dus voordat we belangrijke dingen gaan vergeten...wat typische zuid amerikaanse gevallen uit eigen ervaring:
kijk niet op van een peruaan die limoenen probeerd te verkopen, s'morgens vóór half 7 met een megafoon.
kijk niet op als een peruaan van boven de 40 langs je afloopt en muy linda bonita roept en vervolgens in het engels vraagt of je al een man hebt omdat ie anders nog wel een peruaan weet..
kijk niet op als een taxi chauffeur toch 3 soles meer vraagt terwijl je duidelijk voor het instappen de prijs hebt afgesproken.
Voor de rest kun je ook beter niet opkijken als iemand een stapel dode vissen probeert te verkopen naast de snelweg: niemand ooit wisselgeld heeft, al is het van drie euro: iemand in de bus je het kaartje komt verkopen, dit vervolgens komt scheuren, tien minuten later komt tekenen en dat je tot slot op het einde van de rit een nieuw kaartje krijgt: Als je bij een standje op straat wat wil kopen en het vrouwtje heeft dat toevallig niet, ze rustig tien minuten op weg gaat om het betreffende artikel voor je te vinden en in de tussentijd mag jij op het standje passen en alles in je zakken stoppen ;) Taxi´s hebben ook geen remmen, maar wel een hele harde claxon, het is hier dan ook nooit stil: het is ook heel normaal dat buschauffeurs coca kauwen en snuiven en wiet roken tijdens het rijden, wat er vervolgens voor zorgt dat de meeste busritten kermisattracties zijn..
Maar goed, van dit alles hebben wij niet op of om gekeken en we leven nog steeds.. hopenlijk strakjes na de vlucht ook nog en dan zien we jullie allemaal thuis wel!
Bedankt voor alle reacties!!!! Superleuk!!

• 02 Juli 2006 - 20:24

Simone:

Goede terugreis, kan niet wachten om de verhalen te horen!

• 02 Juli 2006 - 22:25

Mijke:

Ik kijk ook nergens meer van op hier in Peru! ;-)

• 03 Juli 2006 - 07:40

LeBel:

LOL, leuk leuk :D Heeeeel geruststellend dat sommige landen nog vreemder zijn dan hier soms! ;P En dat jullie het overleefd hebben, wat misschien ook wat over jullie zegt! ;)
    Tot binnenkort!

• 03 Juli 2006 - 11:12

Suus:

goede reis en tot snel!!

• 04 Juli 2006 - 10:25

Jan:

Als het goed is zijn jullie nu al thuis... ik hoor de verhalen binnenkort...

• 06 Juli 2006 - 21:54

Tanta Truus:

geweldig!!!!

• 06 Juli 2006 - 21:55

Tante Truus:

Je bent nu al thuis, maar heb je nog niet gesproken, dus zo gek is bovenstaande reactie niet.....

• 15 Juli 2006 - 17:53

Siets:

Potverdorie Gemma op het klokkenspel!

Waar bende geij nou weer helemaal nie mee bezig? Ik kwam via via op jouw site uit en wat wekt mijn verbazing.. JIJ MAAKT DEZELFDE DINGEN MEE ALS IK!! Ik ben er ook geweest en HOE vet zijn die landen!!?!?! (pleazz doe het voor mij en ga richting Ecuador.. best place on earth!)

Have fun daar nog en niet teveel aan de cusquena, arequipena enz enz zitten (oftewel CERVEZA!)

grtz Siets

• 15 Juli 2006 - 17:53

Siets:

dju nog. eerst de 1e zin niet eens lezen en er dan achterkomen dat je allang weer terug in NL bent! UBERHENNIE laat ook weer van zich spreken!

dus ik zeg: misschien tot vanaaf in venneraai